Fog implantátumok

A fog implantátumok beültetése egy modern fogászati eljárás, amely segít helyreállítani a hiányzó fogakat. A fogimplantátumot a fogorvos az állcsontba helyezi el, amelyet ezután koronával lát el, amely lehet fémkerámia, cirkónium kerámia vagy más anyagból készült. A fog implantátumok általában tartósak, és ha megfelelően ápolják őket, akár évtizedekig tökéletesen működnek.

Fog implantátumok Read More »

Esztétikai fogászati kezelések

Az esztétikai fogászat számos kezelési lehetőséget kínál, mint például a fogkő eltávolítása, homokfúvás, fogfehérítés, amelyek segítenek a fogak megjelenésének javításában. A fogkő eltávolítása fontos a fogak és a fogíny egészségének megőrzése szempontjából, míg a homokfúvás és a fogfehérítés javítja a fogak megjelenését. Fogorvosaink és dentálhigiénikusaink segítségével ellenőrizheti fogai egészségét és megtudhatja az Ön számára elérhető esztétikai kezelési lehetőségeket.

Esztétikai fogászati kezelések Read More »

Fájdalommentes fogtömés

A fogtömés az egyik leggyakoribb fogászati ​​eljárás, amelynek célja a szuvasodott fogak megmentése. A korai fogtömési technikák fájdalmasabb eljárások voltak, mára a technológia fejlődésével már gyakorlatilag fájdalommentes eljárással végezzük el a fogtömések kialakítását, amely segít komfortosabbá tenni a páciensek számára a kezelést.
Az adhezív fogtömések előnye, hogy a fogzománcot kevésbé károsítják és sokkal természetesebb megjelenést biztosítanak. A fogtöméshez használt anyagok
mind megegyeznek a fog színével és textúrájával. Így a fogtömés sokkal természetesebb megjelenést biztosít és kevésbé látható.
A kezelés után fél órával újra teljes értékű életet élhetünk az új fogtömésünkkel.

Fájdalommentes fogtömés Read More »

Fogszabályozás

A fogszabályozás fontos része a fogorvosi kezeléseknek, ez a szakág hivatott fogak és az állcsontok egymáshoz viszonyított helyes pozíciójának beállításában. A fogak helytelen pozíciója számos problémát okozhat, mint például a fogak szuvasodása, a fogínygyulladás és a fogak elvesztése. A fogszabályozás segít a fogak helyes pozíciójának beállításában, és segít megelőzni a fogak helytelen pozíciójából eredő esetleges problémákat.

Fogszabályozás Read More »

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés akkor válik szükségessé, amikor a fogszuvasodás vagy a fog sérülése olyan mértékű, hogy erős fájdalmat okoz a páciens számára.
A gyökérkezelés egy komplex folyamat, amelyet fogorvos végez el, és célja a fájdalom csökkentése, a fog megmentése, és a további problémák megelőzése.
A rendszeres fogászati ellenőrzések és a jó szájhigiénia segítenek megelőzni a gyökérkezelés szükségességét.

Gyökérkezelés Read More »

Szájsebészet, bölcsesség fog eltávolítása sebészileg

A bölcsességfog eltávolítása sok esetben szájsebészeti eljárással történik. A bölcsességfogak eltávolítása indokolt lehet, amennyiben nincs elég hely a bölcsesség fognak, hogy előtörjön, vagy ha állandó gyulladás áll fenn a bölcsesség fog körül, mivel komplikált a tisztításuk. Fontos a fog eltávolítása, ha a többi fogra nyomást fejt ki, és ezzel a fogak összetorlódását okozza, illetve lokálisan az előtte lévő fog gyökerének a felszívódását eredményezi. Ezen kívül bármilyen olyan esetben, amikor góctalanítás szükséges a szervezetben és úgy ítéli meg az orvos, hogy a továbbiakban problémát okozhat helyileg vagy az egész szervezetben egyaránt.

Szájsebészet, bölcsesség fog eltávolítása sebészileg Read More »