Gyökérkezelés

Amenyiben a fogszuvasodás vagy a fog sérülése olyan mértékű, hogy erős fájdalmat okoz, gyökérkezelés válhat szükségessé.

A beavatkozás során a gyökérben, illetve gyökerekben elhelyezkedő csatornákat szükséges feltárni, kitisztítani és a csatornákban lévő baktériumokat eltávolítani. A gyökérkezelés egy komplex folyamat, amelyet fogorvos végez el, és célja a fájdalom csökkentése, a fog megmentése és a további problémák kialakulásának megelőzése.

A gyökérkezelés folyamata és időtartama eltérő lehet attól függően, hogy milyen súlyos a gyulladás. Minden esetben a csatorna(ák) tisztítása a legfontosabb lépés, amely során mind kémiailag, mind mechanikailag a gyökérfelület belsejét munkáljuk meg. Enyhe gyulladás esetén a fogorvos csak kitisztítja a csatornákat, erősebb gyulladás esetén gyulladáscsökkentő gyógyszert és fájdalomcsillapítót is alkalmazunk. 

A gyökérkezelés után fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés (klinikailag, radiológiailag), hogy megbizonyosodjunk arról, a gyulladás teljesen megszűnt és a foggyökér egészséges. A rendszeres fogászati ellenőrzések és jó szájhigiénia segíthet megelőzni a gyökérkezelés szükségességét.

Fogorvosaink arra törekszenek minden esetben, hogy a gyökérkezelés folyamatát a lehető legfájdalommentesebb eljárások alkalmazásával végezzék el. Ahogy minden fogászati kezelés során, itt is az a legfontosabb, hogy a panaszok megjelenését követően a lehető leghamarabb megkezdjük a kezelést. Minél hamarabb kerül kezelésre a fog, és minél enyhébb a károsodás mértéke, annál gyorsabb, fájdalommentesebb és hatékonyabb lesz a gyökérkezelés.


Foglalna időpontot vagy kérdése lenne?
Csak küldje el telefonszámát és mi hétköznap 48 órán belül díjmentesen visszahívjuk,
hogy beszélgessünk a kezelésekről, megválaszoljuk kérdéseit, vagy időpontot foglaljunk Önnek.

Leave a Comment