Fogszabályozás

A fogszabályozás fontos része a fogorvosi kezeléseknek, ez a szakág hivatott fogak helyes pozíciójának beállításában. A fogak helytelen pozíciója számos problémát okozhat, mint például a fogak szuvasodása, a fogínygyulladás és a fogak elvesztése. A fogszabályozás segít a fogak helyes pozíciójának beállításában, és segít megelőzni a fogak helytelen pozíciójából eredő esetleges problémákat.

A fogszabályozás lehet rögzített vagy kivehető. A rögzített fogszabályozás a fogakra rögzített tappancsokkal (brackettekkel) történik, amelyet a fogorvos helyez fel a fogak külső vagy belső felszínére. A kivehető fogszabályzó készülékek olyan eszközök, amelyeket a páciens le- és fel tud helyezni.

A fogszabályozás folyamata eltérő lehet attól függően, hogy milyen típusú fogszabályozást választunk.  A fogorvos segítségével kell eldönteni, melyik típusú fogszabályozást választjuk, és mennyi időt fog igénybe venni a folyamat. Fontos, hogy a fogszabályozás folyamatát rendszeresen ellenőrizzük, hiszen a fogak végleges pozícióját fokozatos beállítás mellett érjük el.

A fogszabályozás mellett fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés és a jó szájhigiénia is, hogy elkerüljük a fogak és az íny problémáit. A fogszabályozás után is fontos rendszeresen ellenőriztetni a fogakat, hogy biztosak legyünk benne, hogy a helyes pozícióban maradnak. Legtöbbször a bölcsesség fogakat is el kell távolítani a kezelést megelőzően vagy rögtön a kezelés után, mivel a növésben lévő bölcsesség fogak több évnyi munkát tudnak tönkre tenni.


Foglalna időpontot vagy kérdése lenne?
Csak küldje el telefonszámát és mi hétköznap 48 órán belül díjmentesen visszahívjuk,
hogy beszélgessünk a kezelésekről, megválaszoljuk kérdéseit, vagy időpontot foglaljunk Önnek.

Leave a Comment