Fog implantátumok

A fog implantátumok egy modern fogászati megoldás, amely segít pótolni a hiányzó fogakat. A fog implantátum egy titánból készült csavar alakú műgyökér, amelyet a fogorvos az állcsontba helyez el, hogy helyettesítse a hiányzó fogat. Mivel titánból készül, nem vált ki fémallergiát, valamint kiváló a biokompatibilitása, és jól integrálódik a szervezetbe.

Az implantátum beültetése után két-három hónapos gyógyulási időszak következik, amely után a fogorvos elhelyezi a koronát, ami a hiányzó fogat helyettesíti. A korona olyan, mint egy általános fog, csak az alapja egy szintén titán felépítmény, amelyre a korona rögzül. A korona anyaga leggyakrabban fémkerámia vagy cirkónium kerámia lehet, de más anyagból is készülhet.

A fog implantátumokat általában akkor alkalmazzuk, ha egy vagy több fog pótlására van szükség. A fog implantátumok nagyon stabilak és erősek, és természetes érzetet adnak. Hosszútávon komfortosabbak a páciensek számára, mint más fogpótlási eljárások.

A fog implantátumok beültetése egy bonyolultabb folyamat, mint más fogpótlási lehetőségek, és általában több időt vesz igénybe a gyógyulás és a teljes regenerálódás. Fogorvosaink többszöri kontroll alkalmával ellenőrzik az implantátumokat, hogy nyomon kövessük a gyógyulást és a megfelelő integrációt.

Az implantátumok általában tartósak, és ha megfelelően ápolják őket, akár évtizedekig is eltarthatnak. A fog implantátumok kiváló lehetőséget jelentenek a hiányos fogsor helyreállítására, így a fogorvosok széles körben alkalmazzák őket.


Foglalna időpontot vagy kérdése lenne?
Csak küldje el telefonszámát és mi hétköznap 48 órán belül díjmentesen visszahívjuk,
hogy beszélgessünk a kezelésekről, megválaszoljuk kérdéseit, vagy időpontot foglaljunk Önnek.

Leave a Comment